Låna pengar

Låna pengarDe flesta kommer någon gång i livet att behöva låna pengar för att kunna finansiera olika inköp eller för att täcka upp oförutsedda utgifter. Innan man lånar pengar är det viktigt att tänka till och verkligen vara införstådd med vad det innebär att låna pengar och att man för en tid framöver har råd med både ränta och amortering.

Mobillån

Oavsett vad man tycker om låneformen i sig så finns mobillånen här och har tagit en betydande plats i samhällsdebatten om dess vara eller icke vara. Mobillån brukar även kallas smslån, mikrolån eller snabblån och innebär kort förklarat att man lånar pengar under en kort period till en avgift som motsvarar en hög ränta jämfört med ett traditionellt lån. Lånebeloppen för mobillån brukar ligga mellan 1000-4000 kronor. Läs gärna vidare om mobillån om du är intresserad av att veta mer om låneformen.

Banklån

Att låna pengar via en bank eller ett annat kreditmarknadsbolag är den vanligaste låneformen och det finns idag en mängd långivare att välja mellan om du vill låna pengar. Vi kommer att lista lån och räntor här längre fram, tills vidare kan vi rekommendera ett besök hos Snabblan.nu för att lista banklån och företag där du kan låna pengar.

Billån

Efter bolån så brukar billån vara den låneform som vi lånar mest pengar för. Även här är planering och kalkylering viktigt. Det är sällan, man brukar säga aldrig, som en bilaffär är en god affär. För att minimera förlusten som det innebär att köpa en bil är ett viktigt steg att se över finansieringen och att man valt det bästa alternativet som erbjuds på marknaden. Vi hjälper gärna till så gott vi kan på vår avdelning om just billån.

Bolån

Vissa låneformer är viktigare än andra när det kommer till planering och förberedelser. För ett bostadsköp exempelvis som för många är den största investeringen under hela livet är det viktigt att man noga tänker igenom vad det kommer att innebära utifrån de ekonomiska förutsättningar som finns. Är du i behov av att veta mer om just bolån klicka dig vidare på länken nedan för att komma till vår avdelning om just den låneformen.

Pantbanker och Smsguld

En annan i stort sett riskfri låneform är att panta in smycken och andra värdeföremål hos en pantbank. Det innebär att pantbanken värdesätter och lånar ut pengar till dig för dina värdeföremål. Väljer du att inte hämta ut föremålen inom den tidsgräns som sätts då du pantar in föremålen tillfaller värdesakerna pantbanken och du får behålla dina lånade pengar. Pantbanker brukar åtminstone finnas i alla stora städer.

På senare tid har det dykt upp motsvarigheter till den traditionella pantbanken på Internet. Sms Guld AB är ett företag som på sin webbplats Smsguld erbjuder sig att köpa ditt guld genom att du skickar in guldet och blir ersatt med pengar.