Mobillån

MobillånEtt mobillån, även kallat bland annat smslån och snabblån, är ett snabbt lån där man i regel får tillgång till de lånade pengarna under samma dag som man skickar in en låneansökan.

De populära och omdiskuterade mobillånen där man lånar pengar med hjälp av mobilen och en dator och som brukar benämnas som smslån, mobillån eller mikrolån är snabba lån där relativt små belopp lånas ut snabbt och med en kort återbetalningstid.

Avgifter för mobillån

Att låna pengar med ett så kallat mobillån skiljer sig något i jämförelse med andra låneformer. Långivarna som lånar ut pengarna väljer att inte kalla avgiften för ränta som annars är vanligt förekommande vid andra typer av lån. Detta är mycket omdiskuterat och de som motverkar de snabba smslånen i samhället drar ofta i detta och att det måste bli tydligare vad avgiften för lånet motsvarar i ränta.

Avgifterna för mobillånen varierar kraftigt mellan olika långivare och skiljer sig också så klart beroende på vilken summa du lånar. Folkia och Mobillån är två stora aktörer som ligger bra till och har låga avgifter till skillnad mot många konkurrenter. Folkia tar för närvarande 375 kronor i avgift om du lånar 3000 kronor i 30 dagar. För en komplett lista över de största långivarnas avgifter rekommenderas ett besök på Smslån 24 som sammanställer mobillån.