Stora problem med sms-lån

Ny statistik från en granskning utförd av organisationen Sveriges Konsumenter visa på att de som hamnar i trassel hos Kronofogden på grund av obetalda smslån sällan bara har ett snabbt lån på sitt samvete. I vissa fall finns det exempel på personer som tagit hela 40 snabba krediter.

Totalt under året har det kommit in 23 465 ansökningar till Kronofogden om betalningsföreläggande rörande bara mobillån. I registret hos fogden har Sveriges Konsumenter granskat 100 fall av personer som hamnat i klistret på grund av smslån. Det är en dyster läsning som finns att ta del av på Råd & Röns webbplats om den här nya rapporten.

Intressant att läsa, och egentligen inget konstigt, är att det sällan är det enskilda smslånet som ställer till problem utan det är flera lån som tillsammans bidrar till att man hamnar i trubbel. Det kan dessutom vara obetalda telefonräkningar, tv-licenser eller andra fakturor som bidrar till den totala skulden som genererar betalningsanmärkningar hos Kronofogden.

Viktigt att tänka på är att kundnöjdheten hos de företag som erbjuder smslån ofta är hög och att det enbart är ett par få procent som får problem med sin återbetalning.

Kategori: Låna pengar

Skrevs av admin den 15/12 2009

Taggar: , , , ,

Kommentera gärna

Namn (obligatorisk)

E-postadress (obligatorisk)

Webbsida

Kommentar

Fler nyheter

Nästa nyhet:
Föregående nyhet: