Låna pengar

De flesta kommer någon gång i livet att behöva låna pengar för att kunna finansiera olika inköp eller för att täcka upp oförutsedda utgifter. Innan man lånar pengar är det viktigt att tänka till och verkligen vara införstådd med vad det innebär att låna pengar och att man för en tid framöver har råd med både ränta och amortering.

Billån

Efter bolån så brukar billån vara den låneform som vi lånar mest pengar för. Även här är planering och kalkylering viktigt. Det är sällan, man brukar säga aldrig, som en bilaffär är en god affär. För att minimera förlusten som det innebär att köpa en bil är ett viktigt steg att se över finansieringen och att man valt det bästa alternativet som erbjuds på marknaden. Vi hjälper gärna till så gott vi kan på vår avdelning om just billån.

Bolån

Vissa låneformer är viktigare än andra när det kommer till planering och förberedelser. För ett bostadsköp exempelvis som för många är den största investeringen under hela livet är det viktigt att man noga tänker igenom vad det kommer att innebära utifrån de ekonomiska förutsättningar som finns. Är du i behov av att veta mer om just bolån klicka dig vidare på länken nedan för att komma till vår avdelning om just den låneformen.

Snabblån

Oavsett vad man tycker om låneformen i sig så finns snabblånen här och har tagit en betydande plats i samhällsdebatten om dess vara eller icke vara. Snabblån brukar även kallas smslån, mikrolån eller mobillån och innebär kort förklarat att man lånar pengar under en kort period till en avgift som motsvarar en hög ränta jämfört med ett traditionellt lån. Lånebeloppen för snabblån brukar ligga mellan 1 000-4 000 kronor. Läs vidare om snabblån om du är intresserad av att veta mer.