Försäkringar

Försäkringar är något som man ofta förknippar med oförutsedda händelser och utgifter. En försäkring tecknas för att täcka upp eventuella utgifter som kan uppkomma eller ge ersättning för situationer som kan uppstå. Bilen kan försäkras för att du exempelvis inte ska behöva betala skador själv och en olycksfallsförsäkring kan tecknas för att du och/eller efterlevande ska få ersättning vid olyckor. Mer läsning om olika försäkringsformer finns här nedanför och ännu mer djupgående på respektive sida för de olika försäkringsformerna.

Bilförsäkring

Bilen måste försäkras för att den ska få köras på allmänna vägar. Hur man väljer att försäkra sin bil skiljer sig en del och valmöjligheterna sträcker sig från enbart trafikförsäkring till helförsäkring. Vi reder ut begreppen kring bilförsäkringar om du klickar dig vidare på länken nedan.

Hemförsäkring

Hemförsäkringen är tillsammans med bilförsäkringen en av de vanligaste försäkringarna. Att försäkra sig mot skador och olyckor i hemmet är en god idé och ofta till och med ett krav från vissa hyresvärdar. Med tanke på hyr kostsamt det kan bli vid till exempel brand- eller vattenskador så bör faktiskt alla som har ett hem se över sin hemförsäkring och teckna en om det inte finns någon. Vi hjälper dig vidare bakom länken nedan om du är intresserad av att veta mer om hemförsäkringar.

Kapitalförsäkring

Kapitalförsäkringar har varit ett hett samtalsämne bland sparare den senaste tiden men vad innebär den egentligen? I korta drag kan man säga att en kapitalförsäkring gör det möjligt att köpa och sälja aktier utan kapitalvinstskatt och deklaration för det konto där aktierna hanteras. Du behöver heller inte skatta för aktieutdelningar eller uttag från kontot utan betalar enbart en avkastningsskatt en gång per år. Läs gärna vidare på länken nedan för mer information om kapitalförsäkringar.

MC-försäkring

Likheterna mellan att försäkra en motorcykel och att försäkra en bil är många. Inte så konstigt kanske med tanke på att de båda är fordon som framförs i trafik med liknande risker. Försäkringsalternativen är många och det är klokt att tänka igenom sina behov innan man slutligen tecknar en försäkring för sin motorcykel. Vi hjälper dig gärna vidare att välja rätt mc-försäkring.

Olycksfallsförsäkring

För att få ersättning vid olycksfall samt kostnader täckta för sjukvård och rehabilitering krävs det att man har tecknat en olycksfallsförsäkring. Att teckna en olycksfallsförsäkring för sig själv eller hela familjen kan vara en god idé, kostande för själva försäkringen brukar bara vara relativt låga i jämförelse med det stöd man får om olyckan skulle vara framme.